english

Δραστηριότητες

   Αθλητικές-Περιβαλλοντολογικές Δραστηριότητες

Πεζοπορία.
Κάντε κοντινούς ή μακρινούς περιπάτους μέσα στους καταπράσινους ελαιώνες, ή στους γύρω λόφους και δείτε την ποικιλία των αγριολούλουδων.
Μαγευτείτε από την θέα που θα ανακαλύψετε σε κάθε σημείο σε διαφορετική ώρα της ημέρας στη διαδρομή σας.Ποδηλασία
Η ποδηλασία στη Κέρκυρα, ιδιαίτερα κατά μήκος της βόρειας ακτής, είναι μία εμπειρία που δεν πρέπει να χαθεί. Με την ποικιλία που προσφέρει το τοπικό έδαφος, από τις όμορφες κοιλάδες μέχρι την υψηλότερη κορυφή του νησιού (906μ), μία ποδηλατική περιπέτεια είναι η απόλυτη δραστηριότητα για τις διακοπές σας στη Κέρκυρα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ενοικιάσεις ποδηλάτων και οργανωμένες περιηγήσεις, επισκεφθείτε το www.corfumountainbikes.com

Θαλάσσια Σπόρ.
Στις παραλίες του Αγίου Σπυρίδωνα και της Κασσιόπης θα βρείτε θαλάσσιο σκι, αλεξίπτωτο θαλάσσης και άλλα σπορ.
Στην Αχαράβη υπάρχει και σχολή καταδύσεων για να ανακαλύψετε τον πανέμορφο βυθό της περιοχής. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο www.divecorfu.com
Περιβαλλοντικός Περίπατος στην Λιμνοθάλασσα Αντινιώτη (NATURA 2000).
Κάντε τον γύρω της λιμνοθάλασσας μέσα από χαραγμένα μονοπάτια και ανακαλύψτε την βιοποικιλότητα της λίμνης.
Η περιοχή είναι γεμάτη καλαμιές, υδροχαρή φυτά, αγριολούλουδα (έχουν καταμετρηθεί περίπου 16 είδη άγριας ορχιδέας) και οι γειτονικές αμμουδιές του Αλμυρού και του Αγίου Σπυρίδωνα γεμίζουν την άνοιξη θαλάσσια κρινάκια.
Η λίμνη έχει πολλά ψάρια (κέφαλους, χέλια, λαβράκια, τσιπούρες, καβούρια) και είναι σταθμός για τα μεταναστευτικά πουλιά: έχουν καταμετρηθεί κάπου 180 διαφορετικά είδη, όπως πολλά είδη πάπιας, ερωδιοί, κορμοράνοι, κύκνοι, γεράκια κ.λπ. Το πιο ενδιαφέρον και σπάνιο ζώο της λίμνης όμως είναι η βίδρα (Lutra lutra).

  Πολιτιστικές Εκδηλώσεις και Άλλες Δραστηριότητες 

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις συνδέονται κυρίως με Τοπικές Εορτές :
 
ΙΟΥΛΙΟΣ


Στις 20 Ιουλίου του Προφήτη Ηλία γιορτάζει η ομώνυμη εκκλησία του χωριού Περίθεια ή Αι-Λιάς. Στο προαύλιο της εκκλησίας το απόγευμα ακολουθεί παραδοσιακό γλέντι.
Την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου γίνεται λιτανεία με περιφορά εικόνας της Παναγίας, στη Παλιά Περίθεια σε ανάμνηση της σωτήριας επέμβασής της σε επιδημία το 1863. Το βράδυ ακολουθεί παραδοσιακό γλέντι στις Λούτσες.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Στις 6 Αυγούστου, γίνεται το πανηγύρι του Παντοκράτορα, το μεγαλύτερο του νησιού.
11 Αυγούστου, η θαυματουργική διάσωση της Κέρκυρας από τον Άγιο Σπυρίδωνα κατά το 1716.
Στην πόλη της Κέρκυρας γίνεται Λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα με συμμετοχή από όλες σχεδόν τις μουσικές μπάντες που υπάρχουν στη Κέρκυρα.
10 Αυγούστου το βράδυ γίνονται οι φαντασμαγορικές βαρκαρόλες στον κόλπο της Γαρίτσας στην Πόλη : αναπαράσταση στη θάλασσα του θαύματος του Αγίου.
15 Αυγούστου - Κοίμηση της Θεοτόκου. Στη Κασσιόπη υπάρχει η εκκλησία της Παναγίας της Κασσοπίτρας. Η εκκλησία είναι χτισμένη στα θεμέλια Ρωμαϊκού ναού του Κάσιου Δία και έχει υπάρξει θρησκευτικός τόπος λατρείας σε διάφορες μορφές για δύο χιλιάδες χρόνια. Ο πρωτοχριστιανικός ναός καταστράφηκε από τον πειρατή Μπαρμπαρόσα και μετά ξαναχτίσθηκε το 1580.
Μονοήμερες Εκδρομές (Οργανωμένες μονοήμερες εκδρομές προσφέρουν και τα Τουριστικά Γραφεία της περιοχής)
στα Διαπόντια νησιά (Οθωνοί, Μαθράκι, Ερείκουσα)
Από το Σιδάρι ξεκινούν τα καΐκια για τους Οθωνούς, το Μαθράκι και την Ερεικούσα. Το Σιδάρι απέχει 15 χλμ. από το Φουρνί.
στους Παξούς
Από την Πόλη της Κέρκυρας υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια με Ιπτάμενα Δελφίνια ή Ταχύπλοο για τους Παξούς.